header

Sauna kussen

Met zijn vier flexibele, ronde steunen ziet het HaLu-kussen er niet alleen totaal anders uit dan de traditionele hoofdsteun, maar het voelt ook echt anders. Omdat het HaLu-kussen op een voetje staat en de schotels zich vormen naar het hoofd, blijven nek en schouders vrij.  Je merkt nauwelijks dat er iets onder het hoofd ligt, maar het hoofd wordt dusdanig opgetild dat het zorgt voor een comfortabele lichaamshouding.

Je glijdt er niet van af en de druk vanaf het hoofd in plaats vanaf de schouders voorkomt dat het kussen verschuift. Het hoofd ligt als het ware in een holling, waardoor het hoofd niet omrolt en blijft liggen in de stand zoals je het hoofd weglegt.  De nekspieren kunnen volledig ontspannen. Het HaLu-kussen is een stuk kleiner en lichter dan de traditionele varianten en daardoor een stuk handzamer. Het houten HaLu kussen is de ultieme hoofdsteun voor gebruik in de sauna. Steeds meer mensen kennen het bestaan en genieten van het comfort en de ergonomie van dit kussen. Het kussen is leverbaar in Espen, Abachi en Red Cedar hout. Al deze houtsoorten voldoen dezelfde hygiëne-eisen als de traditionele saunabanken.

 

saunakussen_espen

 

HOUTSOORTEN SAUNA KUSSENS

 

pillow_espen

Espen

Het Espen is het meest gebruikte hout voor sauna doeleinden en is de standaard variant van het HaLu sauna kussen. Warmte absorberend en perfect glad.

 

 

pillow_abachi

Abachi

Het Abachi hout voelt zacht aan, splintert niet en is warmte absorberend.

 

 

Red Ceder

De eigenschappen van Red ceder zijn over het algemeen gelijk aan Abachi, maar deze houtsoort heeft daarnaast een zeer aangename geur en een wat luxer uiterlijk.

 

 

 

VORMGEVING EN DESIGN

 

Antidiefstal versie – ADSK

Van het saunakussen is ook een publieke variant , anti-diefstal , speciaal ontwikkeld voor openbare gelegenheden. Deze heeft een wat grotere bodemplaat waardoor deze niet zo gemakkelijk meegenomen kan worden uit de sauna. 

 

 

 

 

Vierkant design

Dit kussen heeft een vierkante vorm en een moderner uiterlijk waardoor deze zeer goed in de modernere sauna’s past. Leverbaar in Espen en Red Cedar.

 

Rechthoekig design

Dit kussen heeft een rechthoekige vorm en een moderner uiterlijk waardoor deze zeer goed in de modernere sauna’s past. Leverbaar in Espen en Red Cedar.

 

 

 

pillow_details